Пентагон змінив думку щодо військ КНДР в Росії: що викликало "більшу стурбованість"

В Пентагоні побачили, що війська КНДР переміщають ближче до кордонів з Україною

США оцінюють, що Північна Корея направила до Росії близько 10 тисяч військових для тренувань і можливої участі в бойових діях проти України протягом найближчих кількох тижнів. Про це заявила представниця Пентагону Сабріна Сінгх на брифінгу, повідомляє Associated Press.

Сінгх підтвердила, що частина північнокорейських військових, які минулого тижня були відправлені до Росії, вже переміщені ближче до кордону з Україною. За її словами, Пентагон стурбований намірами Росії залучити цих солдатів до бойових дій або підтримки бойових операцій проти українських сил у Курській області.

"Ми все більше стурбовані тим, що Росія має намір використовувати цих солдатів у бойових діях або для підтримки бойових операцій проти українських сил у Курській області Росії", – сказала вона журналістам.

Сінгх також наголосила, що міністр оборони США Ллойд Остін уже попередив: якщо північнокорейські військові братимуть участь у війні проти України, вони будуть розцінюватися як воююча сторона і можуть стати законними військовими цілями.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що минулого тижня глава Пентагону Ллойд Остін підтвердив, що військові КНДР знаходяться в Україні. Втім, за його словами, Сполучені Штати наразі не знають, чим вони там можуть займатися. Така заява викликала шквал критики серед українських експертів, які навіть звинуватили Остіна у профнепридатності.

Також "Коментарі" розповідали, що генеральний секретар НАТО Марк Рютте підтвердив присутність військових підрозділів з Північної Кореї в Курській області Росії та пообіцяв посилення підтримки України. Відповідну заяву Рютте зробив у понеділок у штаб-квартирі НАТО.