Головна Новини Світ НАТО Генсек НАТО зробив заяву щодо військ КНДР на війні проти України і звернувся до РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Генсек НАТО зробив заяву щодо військ КНДР на війні проти України і звернувся до РФ

Рютте підтвердив інформацію про те, що війська КНДР знаходять в Курській області

сьогодні, 13:34
Поділіться публікацією:

Генеральний секретар НАТО Марк Рютте підтвердив присутність військових підрозділів з Північної Кореї в Курській області Росії та пообіцяв посилення підтримки України. Відповідну заяву Рютте зробив у понеділок у штаб-квартирі НАТО.

Генсек НАТО зробив заяву щодо військ КНДР на війні проти України і звернувся до РФ

Військові КНДР

За його словами, цього ранку делегація з Республіки Корея повідомила Північноатлантичну раду та партнерів з Індо-Тихоокеанського регіону — Австралію, Японію та Нову Зеландію — про зростаючу роль Північної Кореї в підтримці російської агресії проти України. До складу корейської делегації увійшли високопосадовці з Національної розвідувальної служби та Міністерства оборони Республіки Корея.

"Союзники також поділилися своїми оцінками розвідки. Сьогодні я можу підтвердити, що північнокорейські війська були відправлені до Росії, і що північнокорейські військові підрозділи були розгорнуті в Курській області", — сказав Рютте.

Генсек НАТО підкреслив, що відправлення КНДР військових сил до Росії свідчить про наявність серйозної проблеми у безпековій системі. Він закликав до негайного припинення цієї агресії та завершення загарбницьких дій Росії.

При цьому Рютте підкреслив, що співпраця Північної Кореї з Росією включає постачання ракетних озброєнь, що підсилює військову агресію, а також технологічну підтримку в проведенні війни проти України. Присутність військових з КНДР також вказує на значні втрати серед російських військових.

"Українці продовжують боротьбу і демонструють неймовірну стійкість. НАТО і далі підтримуватиме свободу України", — додав Рютте.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що на думку експертів, РФ буде використовувати військових із КНДР не тільки в Курській області. Експерти припустили, що війська із КНДР вже дуже скоро з’являться в Донецькій області.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини