Пентагон звинувачує Китай через небезпечний маневр пілота (ВІДЕО)

Китайський пілот здійснив небезпечний повітряний маневр поруч з американським літаком, що призвело до турбулентності.

Китайський винищувач J-16 здійснив небезпечне та "невиправдано агресивне" перехоплення американського літака-розвідника RC-135 над Південнокитайським морем. Пентагон звинуватив Китай у посилені напруги та показав відео небезпечного маневру. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Reuters.

26 травня інцидент за участю американських та китайських військових стався у напруженому секторі Південнокитайського моря, де стикаються інтереси одразу кількох країн. Пентагон звинуватив китайського пілота в "невиправдано агресивному" маневрі. Китайський льотчик пролетів на небезпечно близькій відстані перед носом розвідувального літака RC-135. Такі дії спровокували турбулентність в яку потрапив американський літак. Інцидент добре помітний на відео, який оприлюднив Пентагон.

Маневр китайського винищувача J-16, який викликав турбулентність міг призвести до того, що американські пілоти втратили б контроль над своїм літаком. Пентагон також додав, що події відбувались у міжнародному повітряному просторі, тому бойова машина Китаю не мала підстав здійснювати небезпечний маневр.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російський винищувач подібним чином перехопив польський літак. Польський літальний апарат потрапив у зони турбулентності, а пілоти тимчасово втратили контроль. Через кілька секунд їм вдалось відновити свій політ.

Також "Коментарі" писали про три причини, чому Україна досі не отримала американські винищувачі F-16. Серед одних з найбільших проблем є базування бойових машин на території України.