Головна Новини Світ Європа Російський винищувач перехопив польський літак: що відомо про інцидент
commentss НОВИНИ Всі новини

Російський винищувач перехопив польський літак: що відомо про інцидент

Польський літак у співпраці з Румунією здійснював моніторинг Чорного моря. Невдовзі після вильоту до нього наблизився російський винищувач.

7 травня 2023, 13:50
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

5 травня польський літак L410 TURBOLET, який здійснював планові патрулювання в рамках програми Frontex над Чорним морем зазнав агресивних дій з боку російського винищувача Су-35. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на заяву Міністерства оборони Румунії.

Російський винищувач перехопив польський літак: що відомо про інцидент

Винищувач Су-35 небезпечно наблизився до польського літака. Фото з відкритих джерел

Під час патрулювань російський винищував Су-35 виконав небезпечні та агресивні маневри поблизу польського літака. Такі дії викликали високий рівень турбулентності та труднощі в керуванні. Міноборони Румунії повідомило, що в результаті інциденту два винищувачі ВПС Румунії та два ВПС Іспанії і були готові втрутитися в будь-який момент. Однак польські пілоти змогли врятувати ситуацію та відновили керування літаком.

"Екіпаж з Польщі спокійно та професійно поводився в ситуації, яку створив безвідповідальний російський пілот та зуміли випрямити літак, після початкової втрати висоти, спричиненої маневрами літака Су-35", — йдеться у заяві.

Речниця Прикордонної служби Польщі лейтенант Анна Міхальська розповіла детальніше про інцидент.

"Російський винищувач Су-35 без будь-якого радіозв’язку залетів у зону операції, визначену Румунією, а потім здійснив агресивні та небезпечні маневри", — заявила Міхальська та додала, що "російський винищувач пролетів прямо перед носом літака, перетнувши його траєкторію польоту на небезпечній відстані, яка за оцінкою екіпажу становила близько п’яти метрів".

Міністерства оборони Румунії заявило, що інцидент з агресивною поведінкою винищувача РФ проти цивільного літака, що виконує місію Frontex, спрямовану на моніторинг міграційних ризиків є ще одним доказом постійних провокацій Росії.

Раніше портал "Коментарі" інформував, що ГУР повідомили про російські провокації на 9 травня.

Також "Коментарі" писали про Євгена Пригожина, який після заяв та критики отримав те, що хотів від російського керівництва.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини