Головна Новини Світ США Перший темношкірий мільярдер заявив, що США повинні афроамериканцям 14 трлн доларів репарацій
commentss НОВИНИ Всі новини

Перший темношкірий мільярдер заявив, що США повинні афроамериканцям 14 трлн доларів репарацій

На думку Роберта Джонсона, в США довгі роки надходили не справедливо з темношкірими людьми

6 червня 2020, 14:54 comments1978
Поділіться публікацією:

Засновник компанії Black Entertainment Television (BET) і перший темношкірий мільярдер в історії США Роберт Джонсон заявив, що Сполучені Штати повинні афроамериканцям 14 трлн дол. репарацій за рабство. На його думку, це буде сприяти зменшенню расової нерівності в США. Про це Роберт Джонсон сказав під час програми "Squawk Box" на телеканалі CNBC, пише "Країна".

Перший темношкірий мільярдер заявив, що США повинні афроамериканцям 14 трлн доларів репарацій

Мільярдер зазначив, що перешкодити Штатам розділитися на кілька частин суспільства, потрібно грати по-крупному. За його словами, понад 200 років рабської праці без будь-якої компенсації є передачею багатства. Також до цього відноситься і те, що темношкірі люди, перебуваючи в рабстві, не могли отримати доступ до освіти, а відповідно, і збирати доходи.

Джонсон назвав репарації програми позитивних дій, яка може стати сигналом того, що білі американці визнають збитки, які десятиліттями наносився афроамериканцям.

Крім того, Роберт Джонсон заявив, що якщо гроші направити на підтримку населення і бізнесу, то незабаром вони знову повернуться в економіку країни. Також він зазначив, що запит на репарації з'явився ще рік тому.

Раніше "Коментарі" писали, що за останній тиждень в ході масових протестів і заворушень в США після вбивства поліцейським темношкірого Джорджа Флойда зафіксовано 279 атак на свободу слова.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини