Головна Новини Світ США Підготовка до Третьої світової вже розпочалася: куди США перекидають найсучасніші літаки
commentss НОВИНИ Всі новини

Підготовка до Третьої світової вже розпочалася: куди США перекидають найсучасніші літаки

Значне посилення отримають три ключові бази ВПС США на території Японії

5 липня 2024, 08:45 comments2082
Поділіться публікацією:

США стягують більш сучасну авіацію до східної Азії, де усе чіткіше проявляється військово-політичний альянс Китай-Росія-КНДР. Як інформує портал "Коментарі", про це пише "Newsweek".

Підготовка до Третьої світової вже розпочалася: куди США перекидають найсучасніші літаки

F-15EX Eagle II. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, що згідно офіційної заяви Пентагону, Америка серйозно оновить свої військово-повітряної сили, які базуються в союзній Японії. Щоб краще протистояти зростаючим загрозам з боку Росії, Китаю та Північної Кореї, на військово-повітряні бази Кадена, Місава та Івакуні будуть перекинуті досконаліші літаки.

Так, на авіабазі Кадена досі базувалися 48 винищувачів F-15C/D Eagle, які перебували на озброєнні понад 30 років. Тепер їм на зміну прибудуть 36 новіших літаків F-15EX Eagle II.

Кадена є ключовим американським військовим центром на Окінаві – у відносній близькості до Тайваню. Цю військову базу вважають першим рубежем оборони США на випадок китайської військової експансії в Тихий океан. Також саме звідси в разі чого США можуть підтримати союзний Тайвань.

Окрім того США мають намір модернізувати свою базу Місава на півночі острова Хонсю. Там досі базувалися 36 винищувачів F-16 Fighting Falcon, тепер їх замінять 48 новітніх винищувачів-невидимок F-35A Lightning II.

Авіабаза Місава розташована поблизу протоки Цугару – важливого водного шляху, через який до Тихого океану часто виходять китайські і російські військові кораблі. Такж звідси відносно "недалеко" знаходиться головний порт РФ на Тихому океані – Владивосток.

Нарешті третя авіабаза, розташована на Івакуні (південь центральної Японії) прийме невідому кількість винищувачів F-35B Lightning II. У разі конфлікту на Корейському півострові саме ця авіабаза буде основною для можливих місій американської авіації в Кореї.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Третя світова війна: на Заході оцінили реальність конфлікту.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини