Президентські перегони у США: Байден прийняв рішення щодо другого терміну

Байден готовий поборотися за ще один президентський термін

Президент США Джо Байден заявив, що має намір балотуватися на наступних президентських виборах. Як передає портал "Коментарі", про це він написав у Twitter 25 квітня.

"У кожного покоління бувають моменти, коли доводиться відстоювати демократію. Щоб відстоювати свої основні свободи. Я вірю, що це наш момент", - написав Байден.

Глава Білого дому закликав прихильників приєднуватися до нього та "завершити роботу".

Джо Байден також виклав відео, яке починається із запису протестів у січні 2021 року перед оголошенням його переможцем президентських перегонів. Тоді прихильники його суперника, екс-президента Дональда Трампа пішли на штурм Капітолію. Також на відеоролику показано мітинг активістів за право на аборт перед Верховним судом США у 2022 році.

Байден оголосив, що головною метою його першого президентського терміну була свобода та захист демократії та прав людей.

"Коли я балотувався у президенти чотири роки тому, я сказав, що ми боремося за душу Америки. І ми все ще це робимо", - наголосив президент.

Він поділився своїм баченням, що найближчим часом люди зіткнуться перед нелегким викликом, щоб захистити свої свободи та права.

"Я знаю, якою має бути відповідь, і я думаю, що ти теж. Це не час, щоб бути самовдоволеним. Ось чому я балотуюся на переобрання", - заявив Джо Байден.

Зазначимо, раніше "Коментарі" повідомляли, що Джо Байден оголосив, що має намір брати участь у наступних президентських виборах у США. Але тоді це ще була неофіційна заява. Тоді експерти в ексклюзивному інтерв'ю нашому порталу проаналізували це рішення.