Головна Новини Світ США Протести в США через смерть Джорджа Флойда: четверо поліцейських отримали звинувачення
commentss НОВИНИ Всі новини

Протести в США через смерть Джорджа Флойда: четверо поліцейських отримали звинувачення

Поліцейський, який поставив ногу на шию вбитого афроамериканця, отримає серйозне покарання

4 червня 2020, 05:45 comments1306
Поділіться публікацією:

Звільнений співробітник поліції Міннеаполіса отримає серйозні звинувачення в вбивство, а троє інших звільнених офіцерів будуть звинувачені в пособництві смерті беззбройного чорношкірої людини, йдеться у судових документах середовище. Про це пише Reuters.

Протести в США через смерть Джорджа Флойда: четверо поліцейських отримали звинувачення

46-річний Джордж Флойд помер після того, як поліцейський Дерек Шовін стояв на колінах на його шиї майже дев'ять хвилин. Це сталося 25 травня. Ситуація навколо смерті Флойда актуалізувала проблему жорстокості поліції щодо афроамериканців.

Генеральний прокурор Міннесоти Кіт Еллісон звинувачує Шові на у вбивстві другий ступеня на додаток до вбивства третього ступеня і непредумышленному вбивства другого ступеня, висунутими проти неї минулого тижня, згідно з судовим документами. Нове звинувачення може спричинити за собою покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 40 років, що на 15 років перевищує максимальний термін покарання за вбивство третього ступеня.

Іншим офіцерам, які були залучені до інцидент – Томас Лейн, Дж.Олександр Куенг і ту Тао – пред'явлені звинувачення у пособництві вбивства і ордери на арешт було видано Еллісоном, згідно з документами.

Еллісон, чорношкірий колишній конгресмен США, зажадав, щоб був заставу встановлений у розмірі 1 дол. млн за кожного з чотирьох колишніх офіцерів.

Раніше "Коментарі" писали, що масові заворушення в США з-за смерті афроамериканця Джорджа Флойда, який помер під час затримання поліцією Міннесоти (штат Міннеаполіс) на минулого тижня, набувають усе більших масштабів. Протестувальники вступають у конфлікт з правоохоронцями. В результаті в Лас-Вегасі був застрелений офіцер поліції.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини