Головна Новини Світ США Путін все життя шкодуватиме за таке рішення: Байден знову застеріг РФ від вторгнення в Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін все життя шкодуватиме за таке рішення: Байден знову застеріг РФ від вторгнення в Україну

Джо Байден заявив, що президент Росії Володимир Путін не планує розв'язувати повномасштабну війну в Європі.

20 січня 2022, 11:00
Поділіться публікацією:

Президент РФ Путін не наважиться розпочати повномасштабну війну в Європі. Таку думку під час спілкування із журналістами за підсумками першого року свого президентства висловив голова Білого Дому Джо Байден. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на трансляцію прес-конференції Байдена на ютуб-каналі Білого Дому.

Путін все життя шкодуватиме за таке рішення: Байден знову застеріг РФ від вторгнення в Україну

Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

Джо Байден висловив свою особисту думку, що Путін не зацікавлений у широкомасштабній війні в Європі. Також глава Білого Дому додав, що Путін може бути зацікавлений у тому, щоб побачити, як може відреагувати Захід, зокрема НАТО, на провокаційні спроби російської армії. У такому разі Москві доведеться заплатити дуже велику ціну, якщо в Кремлі не поміняють своїх намірів і надалі відчуватимуть терпіння Заходу.

Говорячи про можливе вторгнення російських військ в Україну, Джо Байден зазначив, що це може стати стратегічною помилкою Путіна та його команди. Якщо він піде на такий крок, то дуже пошкодує.

На думку Байдена, Путін не дає спокою думки, що СРСР вже немає і його не відновити. Тому він і намагається всіма можливими способами знайти місце Росії як знайомої держави між Заходом і Китаєм.

Також Джо Байден натякнув, що Путін сьогодні опинився у такій ситуації, коли він не може нічого не робити, відмовитись від відповіді. Глава Білого Дому також заявив, що Москві дуже дорого обходиться конфлікт із об'єднаною Європою, тому що європейці – головні споживачі російських енергоресурсів. Торгівля зараз перебуває у підвішеному стані і це дуже б'є по російській скарбниці, від цього страждає російська економіка.

Не обійшлось і без інтриги. Джо Байден заявив, що Вашингтон підготував для Росії дуже неприємний пакет санкцій, який ще ніколи не вводився проти Росії. Тепер він може бути запроваджений, якщо Путін піде на ескалацію конфлікту. Байден заявив, що Путін знає про цей пакет санкцій, адже він особисто попередив його про це під час переговорів у грудні 2021 року.

Читайте також на порталі "Коментарі" – Зеленський хоче одночасно переговорів із Путіним та Байденом.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини