Путін думав, що захопить Київ за три дні: Байден розповів про свої успіхи на посаді президента

Байден підбив підсумки своєї кар'єри

Президент США Джо Байден під час виступу на з'їзді Демократичної партії в Чикаго підбив підсумки на посаді президента і серед своїх успіхів згадав опір України російській агресії. Як повідомляє портал "Коментарі", про це інформує "Голос Америки".

Джо Байден відзначив успіхи його адміністрації у зміцненні світових альянсів, а також у протистоянні Росії та Китаю.

"Я провів майже 190 годин з моїми партнерами главами держав у Європі, щоб зміцнити НАТО. Ми це зробили, ми об'єднали Європу, чого не було роками, додавши Швецію та Фінляндію до НАТО", - висловився глава Білого дому.

Американський лідер також зазначив, що ні він сам, ні віце-президент Камала Гарріс "ніколи не схилимося перед Путіним".

"Путін думав, що захопить Київ за три дні. Через три роки Україна ще вільна", - підкреслив Джо Байден.

Серед своїх успіхів він також згадав нещодавній обмін ув'язненими з Росією, який дозволив повернути американців, які там незаконно утримувалися.

Президент США додав, що його адміністрація невпинно працює над досягненням припинення вогню у війні Ізраїлю та ХАМАС та над доставками гуманітарної допомоги.

Він закликав американців голосувати за Харріс та сказав, що не тримає зла на тих, хто переконав його зняти кандидатуру з президентських виборів.

"Америка, я віддав тобі найкраще. Я віддавав тобі найкращі 50 років. Сподіваюся, ви знаєте, як я вдячний вам усім", - підсумував Джо Байден.

Читайте також на порталі "Коментарі" - з ким із російських опозиціонерів , звільнених під час великого обміну, вже зустрівся Байден.