Головна Новини Світ США "Расові заворушення в США": Пентагон заперечує думку Трампа про необхідність введення військ
commentss НОВИНИ Всі новини

"Расові заворушення в США": Пентагон заперечує думку Трампа про необхідність введення військ

За словами глави Пентагону Марка Еспера, армію необхідно вводити тільки в крайньому випадку, а сьогоднішні заворушення таким не є

3 червня 2020, 18:56 comments1515
Поділіться публікацією:

Міністр оборони США Марк Еспер відповів на заяву президента Дональда Трампа про його готовність залучити федеральні війська для придушення масових протестів на вулицях країни, що спричинені вбивством на расовому ґрунті. Як передає агентство "РБК-Україна", міністр оборони вважає, що в даному випадку армію залучати не потрібно.

"Расові заворушення в США": Пентагон заперечує думку Трампа про необхідність введення військ

Так, за словами Еспера, застосування закону "Про повстання", який фактично відкриває збройним силам наводити порядок в країні силовим методом, має бути використано тільки в самих крайніх і критичних випадках.

"Я не підтримую позицію президента, який, звертаючись до губернаторів штатів, закликав їх заспокоїти протестувальників з допомогою поліції, інакше він виведе на вулиці війська. Застосування діючих військових сил в ролі правоохоронних органів має використовуватися лише як крайній захід і тільки у невідкладних і важких ситуаціях. Зараз ми не в одній з таких ситуацій", — зазначив Еспер.

Зазначимо, що Закон "Про повстання" був підписаний 3-м президентом США Томасом Джефферсоном в 1807 році. Документ уповноважує американського президента і головнокомандуючого розгортати війська для придушення громадянського повстання, яке загрожує державі або його жителям.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що найбільші компанії Америки підтримали масові демонстрації проти расової дискримінації, а сам засновник найбільшої соціальної мережі Марк Цукерберг повідомив, що Facebook виділить 10 мільйонів доларів організаціям, що працюють над расової справедливістю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини