Республіканці висунули "трампіста" на посаду спікера Палати: у чому небезпека для України

Джим Джордан виграє голосування Республіканської партії на посаду спікера з другої спроби

Члени Республіканської партії США обрали конгресмена Джима Джордана кандидатом на посаду спікера Палати представників. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє "Bloomberg".

Джордан, який підтримує колишній президент США Дональд Трамп, переміг представника Джорджії Остіна Скотта. Його кандидатуру передадуть на розгляд до повного складу Палати представників.

Для того, щоб опинитися в кріслі спікера, необхідно набрати не менше 217 голосів, тобто отримати більшість.

Небезпека для України в цій ситуації полягає в тому, що Джим Джордан ніколи не приховував, що він є противником допомоги Україні. Він неодноразово привселюдно критикував адміністрацію Джо Байдена за посилення допомоги Україні. У цьому його погляди сходяться на поглядах екс-президента США Дональда Трампа. Також Джордан є одним із авторів ідеї щодо імпічменту президенту США Джо Байдену.

Більше того, Джордана звинувачують у активній участі у спробах Трампа скасувати результати виборів у 2020 році. За очі його називають людиною Трампа, і тепер він має дуже непогані шанси бути обраним новим спікером Палати представників США.

Зазначимо, вчора стало відомо, що лідер більшості у Палаті представників республіканець Стів Скаліз оголосив, що відкликає свою кандидатуру на посаду спікера Палати представників. Після цього республіканці почали визначатися з новою кандидатурою.

Читайте також на порталі "Коментарі" - на тлі ескалації на Близькому Сході у Пентагоні заявили, що США мають допомагати як Україні, так і Ізраїлю. А в Конгресі, робота якого поки що на паузі через відсутність спікера Палати представників, нібито готують річний пакет допомоги Україні у сумі від 50 до 100 млрд доларів. Експерти проаналізували ці заяви та повідомлення спеціально для видання "Коментарі".