Що не так із заявами Трампа: кого він звинувачує у початку війни в Україні

Дональд Трамп практично не звинувачує Володимира Путіна на початку війни в Україні

Колишній глава Білого дому та кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп із наближенням дати виборів дедалі частіше звинувачує президента України Володимира Зеленського в тому, що він "ніколи не повинен був допустити початок війни" і що затягнув її на дуже довгий період. Як передає портал "Коментарі", про це пише експерт "The Washington Post" Аарон Блейк.

Аналітик зазначає, що в розумінні Трампа Україна мала піти на переговори з Росією.

"Будь-яка угода, навіть найгірша, була б кращою, ніж те, що ми маємо зараз. Якби вони уклали погану угоду, це було б набагато краще", - заявив він.

Аарон Блейк звертає увагу, що Трамп менше готовий звинувачувати російського диктатора Володимира Путіна в тому, що той розпочав повномасштабну війну, "ніж Зеленського в тому, що той не поступився".

У матеріалі йдеться про те, що Дональд Трамп на самому початку великої війни засудив її початок, але виключивши при цьому будь-які судження дій Росії, заявляє експерт.

"І навіть, коли він говорив подібні речі, він часто наголошував на вини адміністрації Байдена, а не Путіна", - йдеться у матеріалі.

Аналітик пише, що це може бути спробою збереження переговорної позиції. Однак, за його словами, Трамп все одно міг би сказати, що він хоче перемоги України, оскільки цього хочуть переважна більшість американців, і засудити дію російського диктатора.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Трамп знову звинуватив Зеленського на початку війни в Україні.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Трамп відреагував на інформацію про свої розмови з Путіним.