Головна Новини Світ США Сім'я Джорджа Флойда отримає 27 мільйонів компенсації
commentss НОВИНИ Всі новини

Сім'я Джорджа Флойда отримає 27 мільйонів компенсації

Сім'я Флойда назвала рішення справедливим і вважає, що це показало світові, що злочини проти афроамериканців не залишаться безкарними

13 березня 2021, 20:01
Поділіться публікацією:

Місто Міннеаполіс в п'ятницю погодився виплатити 27 мільйонів доларів, щоб врегулювати позов сім'ї Джорджа Флойда, якого в травні 2020 року вбив співробітник поліції. Про це повідомляє Reuters.

Сім'я Джорджа Флойда отримає 27 мільйонів компенсації

Джордж Флойд. Фото: Picture Alliance / Consolidated / Legion Media

Передсмертні благання Флойда про допомогу були відображені на відео очевидців, викликавши одне з найбільших протестних рухів, коли-небудь спостерігалися в Сполучених Штатах. Людей обурило те, що дії світлошкірого співробітника поліції стали причиною смерті афроамериканця.

Бенджамін Крамп, адвокат сім'ї Флойд, сказав, що ця угода стала найбільшим досудовим врегулюванням справи про неправомірну смерть в історії США. За словами правозахисника, смерть чорношкірого людини тепер не буде списана, як тривіальна, неважлива або негідна наслідків.

На початку цього тижня почався суд над колишнім співробітником поліції, якого звинувачують у вбивстві афроамериканця Джорджа Флойда, Дереком Шовеньі. Колишній коп не визнав себе винним і сказав, що він належним чином дотримувався своєї поліцейської підготовки.

Суддя Пітер Кехілл виділив близько трьох тижнів на відбір присяжних у гучній справі. П'ятеро чоловіків і дві жінки сиділи в якості присяжних в п'ятницю вдень.

Минулого року родичі Флойда подали в суд на місто, Шовін і трьох інших поліцейських, які беруть участь у федеральному суді, заявивши, що поліція застосувала надмірну силу проти Флойда в порушення його конституційних прав.

Нагадаємо, Шовен допомагав заарештувати Флойда ввечері 25 травня по підозрі в тому, що він використовував підроблену 20-доларову купюру для покупки сигарет в продуктовому магазині Cup Foods.

Решта три офіцери повинні постати перед судом в кінці цього року за звинуваченням в пособництві Шовін в смерті Флойда, яку судмедексперт визнав вбивством. Департамент поліції Міннеаполіса звільнив всіх чотирьох поліцейських на наступний день після смертельного арешту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

WTF

13 березня 2021, 21:04

Помойка!!! "в мае 2020 года застрелил сотрудник полиции"... ПОМОЙКА


Новини