Сенат США проголосував за конституційність другого імпічменту Трампа

Демократи почали другу процедуру імпічменту екс-президента Сполучених Штатів Дональда Трампа, щоб позбавити його права балотуватися на виборах

Сенат США проголосував за конституційність процесу щодо імпічменту колишньому президенту Дональда Трампа. Обговорення по суті продовжать наступного дня.

Про це повідомляє CNN.

За конституційність імпічменту щодо Трампа проголосували 89 сенаторів, проти висловилися 11. Таким чином, процес імпічменту буде продовжений. Демократи почали другу процедуру імпічменту екс-президента Сполучених Штатів Дональда Трампа, щоб позбавити його права балотуватися на наступних виборах. Про це на слуханнях в Сенаті заявив адвокат Дональда Трампа Брюс Кастор.

"Ми насправді зібралися тільки тому, що більшість в Палаті представників не хоче зустрітися з Дональдом Трампом в якості політичного кандидата в майбутньому", - заявив він.

При цьому, за словами адвоката, від представників Трампа в зв'язку з заворушеннями в Вашингтоні "ніколи не почують нічого, крім осуду і вимог покарати винних за законом".

Як відомо, Трампа звинувачують у підбурюванні до заколоту. Йдеться про заворушення в Вашингтоні, які влаштували прихильники 45-го президента, а також про їх вторгнення в Капітолій.

Днем раніше лідер більшості Сенату Сполучених Штатів Чак Шумер оголосив про досягнуту угоду, яке встановлює структуру майбутнього імпічменту Дональда Трампа, що гарантує справедливість розгляду.

Нагадаємо, в центрі розгляду єдиний пункт звинувачення - "підбурювання до заколоту": Трампа звинувачують у закликах до безладів в Капітолії, що стався 6 січня, коли Конгрес стверджував перемогу Джо Байдена на президентських виборах 2020 року.