Головна Новини Світ США Сенат почав процес по справі про імпічмент Трампу
commentss НОВИНИ Всі новини

Сенат почав процес по справі про імпічмент Трампу

На початку засідання лідер демократичної більшості в Сенаті Чак Шумер нагадав, що звинувачення, висунуті Трампу, є найбільш серйозними з усіх, коли-небудь пред'явлених президенту США

9 лютого 2021, 23:16
Поділіться публікацією:

Сьогодні американський Сенат почав процес по справі про оголошення імпічменту 45-му президенту США Дональда Трампа. Сьогодні сенатори повинні визначитися щодо конституційності справи.

Сенат почав процес по справі про імпічмент Трампу

Дональд Трамп Фото: pravda.com.ua

Про це йдеться в трансляції засідання Сенату.

У центрі розгляду єдиний пункт звинувачення — "підбурювання до заколоту": Трампа звинувачують у закликах до безладів в Капітолії, що стався 6 січня, коли Конгрес стверджував перемогу Джо Байдена на президентських виборах 2020 року.

На початку сьогоднішнього засідання лідер демократичної більшості в Сенаті Чак Шумер нагадав про те, що звинувачення, які висуваються Трампу, є найбільш серйозними з усіх, які коли-небудь висувалися проти президента США.

Дебати відкрив провідний менеджер імпічменту демократ Джеймі Раскін. Він заявив, що справа про оголошення імпічменту Трампу засноване на "вагомих фактах". За його словами, якщо взяти до уваги аргумент захисників екс-президента про те, що не можна оголосити імпічмент президенту після закінчення його терміну, то США "ризикують допустити, що 6 січня стане майбутнім" країни.

Нагадаємо, Колишній американський президент Дональд Трамп підкреслив, що співпраця не принесло йому користі з гільдія кіноакторів. Відповідний лист екс-президента опублікував телеканал Fox News. При цьому Дональд Трамп не прокоментував, чи має намір поставити крапку в акторській кар'єрі, або мова йде тільки про вихід із профспілки.

Крім цього Трамп підкреслив, що він дуже допоміг у розвитку бізнесу кабельного телебачення. Також Дональд Трамп зазначив, що пишається своїми акторськими роботами. Гільдія надіслала відповідь, в якому подякувала Трампа.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини