Шольц натякнув, хто буде "дуже добрим президентом" США

Олаф Шольц назвав Камалу Гарріс дуже хорошим політиком

Канцлер Німеччини Олаф Шольц високо оцінив кандидата у президенти США від Демократичної партії Камалу Гарріс. Як повідомляє портал "Коментарі", про це глава німецького уряду сказав в інтерв'ю телеканалу Sat 1.

Олаф Шольц сказав, що "добре знає" Гарріс і вона, "безумовно, була б дуже добрим президентом" у разі перемоги на виборах у листопаді 2024 року.

Канцлер не відповів, чи буде Гарріс найкращим вибором для Німеччини на посаді президента США, ніж її суперник, республіканець Дональд Трамп.

"Камала Гарріс – дуже хороший політик, який дотримуватиметься того, що важливо для нас, а через Атлантичний океан, між США та Європою, між США та Німеччиною, продовжуватиметься хороша співпраця", – додав Олаф Шольц.

Читайте також на порталі "Коментарі" - кандидат у президенти США від Демократичної партії, віце-президент Камала Гарріс випереджає екс-президента та кандидата від республіканців Дональда Трампа у трьох найважливіших штатах, які є ключовими для перемоги на виборах. Про це свідчать дані нового опитування The New York Times/Сієнського коледжу.

Опитування проводили з 5 по 9 серпня серед потенційних виборців у Мічигані, Пенсільванії та Вісконсіні. Їх питали про ставлення до Гарріс та Трампу. На запитання, за кого вони проголосували б, якби вибори відбулися сьогодні, Гарріс отримала 50% підтримки проти 46% Трампа. Це помітне покращення порівняно з показниками президента Джо Байдена, який зняв свою кандидатуру з виборів на користь Гарріс.

З урахуванням третіх кандидатів та Роберта Ф. Кеннеді-молодшого, Гарріс залишається попереду на 5 процентних пунктів у Мічигані, на 2 процентні пункти у Пенсільванії та на 6 процентних пунктів у Вісконсіні. Кеннеді-молодший, який втрачає популярність, має в середньому лише 4-5 відсотків підтримки.