Шторм "Ісайя" в США набирає обертів: з'явилися перші жертви

Через шторм «Ісайя» у штаті Нью-Йорк довелося закрити центри тестування на коронавірус

Тропічний шторм "Ісайя" спровокував рідкісні торнадо і залишив без електрики східне узбережжя США. Його жертвами стали, щонайменше, одна людина в Нью-Йорку і ще двоє людей в Північній Кароліні, де смерч знищив парк мобільних будинків. Про це повідомляє Reuters.

Стрімкий шторм перевернув десятки автомобілів, затопив вулиці та повалив лінії електропередач, залишивши щонайменше 1,4 мільйона споживачів від Північної Кароліни до Нью-Йорка без електрики. У країні, яка вже страждає від коронавірусу, влада штату Нью-Йорк закрили центри тестування COVID -19 в якості запобіжного заходу.

Нью-Йорк, велика частина Нью-Джерсі, весь Массачусетс й інші частини Нової Англії постраждали через торнадо. На знімках в соціальних мережах були видні наслідки торнадо на Кейп-Мей, мармуру та острові Лонг-Біч уздовж південного берега Нью-Джерсі, а також пошкодження від торнадо в Дуврі, штат Делавер.

Центр шторму припав на захід Нью-Йорка і знаходився приблизно в 160 км на північний захід станом на 3 години дня за східним часом, повідомив Національний центр ураганів.

Одна людина загинула в районі Куїнс, коли дерево впало на її машину і розчавило її.

Шторм обрушився на Північну Кароліну пізно ввечері в понеділок, убивши двох людей в парку пересувних будинків, який перетворився в поле уламків.

Раніше "Коментарі" писали, що в той самий час на західному узбережжі США, в штаті Каліфорнія стихійним полум'ям загорівся ліс. Зараз люди масово проходять евакуацію від місця горіння.