Скандал у США: директор Секретної служби змушена піти у відставку

Глава Секретної служби США, Кімберлі Чітл, пішла у відставку після провалу у забезпеченні безпеки під час замаху на Трампа

Кімберлі Чітл, директорка Секретної служби США, оголосила про свою відставку. Це сталося після недавньої спроби замаху на колишнього президента Дональда Трампа, яка відбулася під час його виступу на передвиборчому мітингу в Пенсільванії. Замах став свідченням провалу в роботі служби, що завжди мала репутацію бездоганної. Про це пише CNBC.

Відставка Чітл була анонсована незадовго після того, як вона зіткнулася з різкою критикою з боку конгресу. Члени комітету з контролю і обліку у Палаті представників розкритикували її за дії Секретної служби перед мітингом Трампа. Чітл відмовилася відповідати на багато питань, що тільки погіршило ситуацію.

Зазначимо, що Томас Крукс, 20-річний нападник, використав дах будівлі як місце для стрільби по Трампу та учасникам мітингу. В результаті одна людина померла, а двоє отримали тяжкі поранення.

У своєму листі до колег, Чітл написала, що з "важким серцем" вирішила піти у відставку, оскільки агентство не виконало своє головне завдання — захистити лідерів країни.

Президент Джо Байден подякував їй за багаторічну службу і зазначив, що скоро призначить нового керівника Таємної служби.

"Як лідер, я вважаю, що потрібно мати честь, мужність і неймовірну чесність, щоб взяти на себе повну відповідальність за організацію, яка виконує одну з найскладніших завдань на державній службі", - зазначив Байден.

Читайте також на порталі “Коментарі” - У своєму першому інтерв'ю після того, як президент Джо Байден оголосив про відмову балотуватися на другий термін, кандидат у президенти від республіканців Дональд Трамп різко висловився на адресу віце-президента Камали Гарріс, назвавши її "жорстокою та дурною". Про це пише газета New York Post.