Слідом за Байденом ще один представник США скасував свою участь у Рамштайні

Блінкен також скасував свій візит до Німеччини на засідання "Рамштайн"

Держсекретар США Ентоні Блінкен скасував плани візиту до Німеччини, де він мав приєднатися 12 жовтня до засідання Контактної групи з оборони України у форматі "Рамштайн". Перед цим поїздку переніс і голова Білого дому Джо Байден. Як повідомляє портал "Коментарі", про це під час брифінгу заявив прес-секретар Держдепу США Метью Міллер.

Представник Держдепу США зазначив, що напередодні Білий дім оголосив, що глава держави відкладає свою майбутню поїздку до Німеччини та Анголи, і залишається в Штатах, щоб спостерігати за підготовкою та реагуванням на ураган "Мілтон" та наслідки урагану "Хелен".

"Міністр Блінкен планував приєднатися до президента в Німеччині та Анголі, але з огляду на цю відстрочку тепер очікує повернення додому до Вашингтона з Лаосу", - сказав представник Держдепу.

Також Міллер розповів, що Блінкен сьогодні вирушає до В'єнтьян, щоб представляти Штати на саміті Східної Азії та саміті АСЕАН ООН – США.

"Держсекретар далі обговорить геополітичні питання, зокрема, поточну кризу в Бірмі, важливість дотримання міжнародного права в Південно-Китайському морі, мир і стабільність у Тайванській протоці, та агресію Росії проти України", - розповів Міллер.

Читайте також на порталі "Коментарі" - президент США Джо Байден скасував свою заплановану поїздку до Німеччини через ураган "Мілтон", який незабаром має вдарити по штату Флорида. Згідно з інформацією, оприлюдненою німецьким виданням Bild, представник німецького уряду Штеффен Гебештрайт висловив жаль з приводу скасування візиту.

"Ми дуже шкодуємо про відміну, але, звичайно, розуміємо ситуацію у Флориді. Білий дім нас заздалегідь поінформував", – зазначив Гебештрайт.

Згідно з планами, президент США має прибути до Берліна у четвер, 10 жовтня. У суботу, 12 жовтня, він планував зустрітися з канцлером Німеччини Олафом Шольцом, президентом Франції Еммануелем Макроном та прем'єр-міністром Великобританії Кіром Стармером. Головною темою саміту має стати війна в Україні.