Головна Новини Світ США Смерть афроамериканця в США: через масові протести в Портленді оголосили надзвичайний стан
commentss НОВИНИ Всі новини

Смерть афроамериканця в США: через масові протести в Портленді оголосили надзвичайний стан

США охопили масові заворушення після вбивства афроамериканця Джорджа Флойда в Міннеаполісі, а в Портленді, який теж протестує, влада через протести вирішила оголосити комендантську годину

30 травня 2020, 18:41 comments2088
Поділіться публікацією:

У США не припиняються масові протести після того, як поліцейські вбили афроамериканця Джорджа Флойда в Міннеаполісі, штат Міннесота. Жителі іншого штату, Орегано, теж обурені жорстоким поводженням поліції. Зокрема, протести тривають в Портленді. Внаслідок чого влада ввела там режим надзвичайного стану.

Смерть афроамериканця в США: через масові протести в Портленді оголосили надзвичайний стан

Як написав у Twitter мер Портленда Тед Уілер на своїй сторінці, він офіційно вводить режим надзвичайного стану. Крім того, буде діяти комендантська година, яка, написав мер, "набирає чинності негайно" — з 20:00 суботи до 6 ранку неділі, 31 травня.

Нагадаємо, у місті Міннеаполіс (штат Міннесота, США) кілька підрозділів військової поліції приведені в стан підвищеної готовності. Таке рішення було ухвалене внаслідок масштабних заворушень, пов'язаних зі смертю афроамериканця Джорджа Флойда після жорсткого затримання правоохоронцями.

Як повідомлялося, в місті Міннеаполіс відбуваються підпали, грабежі й акти вандалізму. Там знаходилася велика кількість протестувальників, і кілька будинків горіли. Одна з будівель, яка було знищена вогнем, являла собою приміщення для проведення заходів з кількома ресторанами приблизно в кварталі від поліцейської ділянки. Винний магазин через дорогу від станції також був спалений.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини