Соціологи з'ясували, як за останній рік змінилися погляди американців щодо допомоги Україні

Половина опитаних респондентів називає Росію супротивником, а 43% розглядають Україну як країну-союзника

За останній рік погляди громадян США на те, скільки їхня країна витрачає на підтримку України у війні, змінилися. Поменшало американців, які дотримуються думки, що Вашингтон витрачає занадто багато на підтримку Києва в його протистоянні російській агресії. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Голос Америки".

"Погляди на те, скільки США витрачає на війну (РФ в Україні – ред.), змінилися протягом останнього року. Менше людей вважає, що Сполучені Штати витрачають надто багато на підтримку України порівняно з жовтнем минулого року (34% проти 52%) )", – йдеться у висновках соцопитування Інституту Пірсона/AP-NORC.

За даними дослідження, у жовтні 2023 року 52% респондентів зазначили, що, на їхню думку, США витрачають надто багато на допомогу Україні, 31% – що США витрачають стільки, скільки потрібно, а 15% – що США витрачають мало. У вересні цього року лише 34% опитаних зазначили, що США витрачають надто багато на підтримку України, 39% сказали, що американці витрачають стільки, скільки потрібно, а 21% – що США витрачають мало.

При цьому соціологи звернули увагу на різницю у поглядах між прихильниками Демократичної та Республіканської партії. Так, згідно з результатами опитування, респонденти, які є прихильниками Демократичної партією, схильніші розглядати Росію як ворога, а Україну – як союзника.

Половина опитаних респондентів називає Росію супротивником, а 43% розглядає Україну як країну-союзника, який поділяє інтереси та цінності США. 67% прихильників Демократичної партії вважають Росію противником порівняно з 43% незалежних респондентів та 40% республіканців.

Читайте на порталі "Коментарі" - військова допомога Україні від партнерів на 2025 рік перебуває під загрозою: Bloomberg назвав причину.

Також видання "Коментарі" повідомляло, чому США мають збільшити допомогу Україні: важливий аргумент.