Головна Новини Світ США SpaceX відправила на орбіту партію інтернет-супутників - ВІДЕО
commentss НОВИНИ Всі новини

SpaceX відправила на орбіту партію інтернет-супутників - ВІДЕО

Супутники Starlink повинні в майбутньому забезпечити безперебійний доступ до високошвидкісного інтернету по всьому світу

7 серпня 2020, 09:59 comments1024
Поділіться публікацією:

Компанія мільярдера Ілона Маска SpaceX відправила в космос нову партію супутників Starlink. На орбіту вивели ще 57 апаратів. Відео запуску ракети-носія компанія опублікувала у своєму Twitter-акаунті.

SpaceX відправила на орбіту партію інтернет-супутників - ВІДЕО

Запуск ракети-носія. Фото: SpaceX

В майбутньому супутники Starlink повинні повністю охопити земну орбіту. З їхньою допомогою американська компанія хоче забезпечити безперебійний доступ до інтернет-мережі по всьому світу.

Ракету Falcon, яка і відправила супутники в космос, запустили вночі — о 1:12 за місцевим часом. Стартувала вона з космодрому у Флориді, який знаходиться на мисі Канаверал. До слова, попередню партію з 58-ми супутників у космос відправили теж звідси ще 13 червня. Всього ж на орбіту в рамках проекту збираються вивести близько 12 тисяч апаратів.

Цього разу крім супутників Starlink ракета Маска відправила в космос ще і два невеликих космічних апарати американської компанії BlackSky. Вони призначені для дистанційного зондування нашої планети.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що Китай успішно вивів на орбіту свій багатофункціональний супутник.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини