США дали пораду Монголії щодо України: що потрібно робити у розмовах з Путіним

На думку США, країни не повинні давати російському диктатору Володимиру Путіну платформу для просування його агресивної війни проти України

У Держдепартаменті США розуміють становище "між двома великими сусідами", в якому опинилася Монголія. Тим не менш, закликали Улан-Батор у спілкуванні з Росією наголошувати на своїй підтримці суверенітету та територіальної цілісності України. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в ході брифінгу зробив прес-секретар Держдепу Метью Міллер, повідомляє Укрінформ.

Міллер зазначив, що, на думку США, країни не повинні давати російському диктатору Володимиру Путіну платформу для просування його агресивної війни проти України. США очікують, що Монголія дотримуватиметься своїх зобов'язань "і надалі підтримуватиме принципи Статуту ООН, у тому числі щодо суверенітету та територіальної цілісності".

У той же час представник Держдепу висловив розуміння, в якому становищі опинилася сама Монголія - "набагато менша країна, розташована між двома великими сусідами", Росією та Китаєм. Міллер запевнив, що США продовжать підтримувати Монголію, проте важливо, щоб ця країна дотримувалася міжнародних зобов'язань.

"І важливо, щоб у той час, як вони спілкуються з Росією, вони чітко наголошували на своїй підтримці територіальної цілісності та суверенітету України", - сказав Міллер.

Зазначимо, російський диктатор 2 вересня розпочав свій офіційний візит до Монголії.

Улан-Батор, незважаючи на ратифікацію Римського статуту Міжнародного кримінального суду (МКС), відмовився виконувати його рішення про арешт Путіна у рамках справи про незаконну депортацію дітей з території України. Свою позицію влада Монголії пояснила залежністю країни від російських енергопродуктів. У заяві не згадується підтримка Монголією територіальної цілісності України.

Читайте також на порталі "Коментарі" - міністр закордонних справ Дмитро Кулеба розкритикував Монголію, яка відмовилася заарештувати російського диктатора Володимира Путіна за ордером Міжнародного кримінального суду. Український міністр заявив, що у такий спосіб Монголія порушила свої міжнародні зобов'язання.