США готові до переговорів із РФ, Китаєм та КНДР: заява Байдена

Джо Байден заявив, що США готові до переговорів із РФ, Китаєм та КНДР для зменшення ядерної загрози

Президент США Джо Байден заявив про готовність офіційного Вашингтона до переговорів із Росією, Китаєм та Північною Кореєю з метою зменшення ядерної загрози. Вони можливі "без попередніх умов". Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє Білий дім.

Відповідна заява глави Білого дому прозвучала під час вітання лауреатів Нобелівської премії миру.

"Сполучені Штати готові до переговорів з Росією, Китаєм та Північною Кореєю без попередніх умов для зменшення ядерної загрози. Немає користі ні для наших країн, ні для миру, щоб запобігти прогресу в скороченні ядерних арсеналів", - заявив Джо Байден.

Він наголосив, що зменшення ядерної загрози "важливо незважаючи на небезпеку сучасного світу, а не саме через них".

Американський лідер наголосив, ядерні ризики підривають норми та угоди, над запровадженням яких світові лідери спільно працювали та суперечать життєво важливій роботі сучасних Нобелівських лауреатів.

Він також розповів, що минулого року під час відвідування Хіросіми (Японія) у нього відбулася розмова з людиною, яка пережила ядерне бомбардування (у серпні 1945 року). Байден додав, що ця людина нагадала йому, що "ми маємо продовжувати просуватися до дня, коли ми зможемо остаточно і назавжди позбавити світу ядерної зброї".

Читайте також на порталі "Коментарі" - НАТО вирішило відповісти силою на ядерні погрози Путіна: заява Рютте.

Також видання "Коментарі" повідомляло – оцінка американської розвідки показала, що ймовірність того, що російський диктатор Володимир Путін розгорне ядерну зброю, якщо російські війська будуть оточені українськими силами, зросла з 5% до 50%. Як передає портал "Коментарі", про це у своїй книзі розповів заступник редактора The Washington Post Боб Вудворд, посилаючись на дані розвідки США.