США готує санкції проти Росії через фіктивний референдум в Україні

Американський уряд хоче застосувати нові санкції.

Найближчим часом американський уряд планує озвучити економічні санкції проти Російської Федерації, яка провела незаконні референдуми на окупованих територіях України. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційне агентство Reuters.

Державний департамент США заявив, що через фіктивний референдум вони та їх партнери введуть санкції проти юридичних та фізичних осіб, які були залучені у цій брудній справі. Обмеження планують ввести найближчими днями, повідомляє прес-секретар Білого дому Карін Жан-П'єр.

Окрім учасників і організаторів псевдореферендумів під санкції планують ввести також тих, хто агітував за анексію українських земель.

Прес-секретар Білого дому заявляє, що США так само як і Україна не визнають результати фіктивного референдуму, який проходив на тимчасово окупованих територіях України ще й під наглядом російських військових.

"На підставі нашої інформації, кожен аспект цього процесу референдуму був заздалегідь зрежисований і організований Кремлем", – сказала Карін Жан-П'єр.

Раніше керівник санкцій в США Джеймс О'Брайен звернув увагу, що додаткові санкції можна прийняти на фінансовий та технологічний сектор у Росії, а також на тих, хто порушує права людини.

"Буде більше пакетів. Ми працюємо над новими санкціями", - сказав у промові О'Брайен.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Великобританія вже ввела перші санкції через проведений псевдореферендум в Україні. В список потрапили 89 осіб та три компанії.

Також "Коментарі" повідомляли про результат фіктивного референдуму на тимчасово окупованих територіях України.