США готують "план перемоги" України: Байден зробив інтригуючу заяву

США вже обговорюють з Україною її "план перемоги"

Після підписання безпекової угоди, президент США Джо Байден заявив, що Білий дім готує "план перемоги" України, відповідно до закону, що передбачає надання додаткової військової допомоги Києву. Як інформує портал "Коментарі", про це він заявив на спільній прес-конференції з Володимиром Зеленським.

"План перемоги України розробляється. Ми ведемо обговорення з українськими друзями про те, яким він має бути. Ми багато зробили в цьому напрямку. Є обриси цього плану, але деталі ще розробляються", - зазначив Джо Байден.

Лідер США підкреслив, що підписано угоду про безпеку США та України, а також санкції та кроки щодо використання російських активів - це всі складові зусиль Вашингтона, які мають призвести до перемоги Києва.

"Ми знаємо, на що здатна Україна, коли їй дати зброю для захисту, і саме це вони роблять зараз", - додав президент США.

Читайте також на порталі "Коментарі" - п'ять країн висловили готовність передати Україні системи протиповітряної оборони Patriot. Таку заяву на спільній прес-конференції з президентом України Володимиром Зеленським зробив президент США Джо Байден.

Також видання "Коментарі" повідомляло - для Вашингтона нічого не змінилося після підписання угоди з безпеки у тому плані, що Сполучені Штати Америки, як і раніше, не мають наміру відправляти війська в Україну, але готові більш посилено працювати, щоб забезпечити Україною всією необхідною зброєю та економічною підтримкою.

Глава Білого дому наголосив, що мета США – зміцнити надійний захист України та її потужність стримування на довгу перспективу. Він сказав, що будь-який тривалий світ для України має бути підкріплений її здатністю захищати себе зараз та стримувати агресію у майбутньому.