Головна Новини Світ США Байден підтвердив, що перед США тепер є зобов'язання: на що може розраховувати Київ
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден підтвердив, що перед США тепер є зобов'язання: на що може розраховувати Київ

Джо Байден прокоментував підписану угоду з Україною

14 червня 2024, 07:15
Поділіться публікацією:

Для Вашингтона нічого не змінилося після підписання угоди з безпеки у тому плані, що Сполучені Штати Америки, як і раніше, не мають наміру відправляти війська в Україну, але готові більш посилено працювати, щоб забезпечити Україною всією необхідною зброєю та економічною підтримкою. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву під час прес-конференції зробив президент США Джо Байден.

Байден підтвердив, що перед США тепер є зобов'язання: на що може розраховувати Київ

Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

Глава Білого дому Байден наголосив, що мета США – зміцнити надійний захист України та її потужність стримування на довгу перспективу. Він сказав, що будь-який тривалий світ для України має бути підкріплений її здатністю захищати себе зараз та стримувати агресію у майбутньому.

"США допоможе забезпечити здатність України робити і те, й інше. Не шляхом відправки американських військ воювати в Україну, але наданням зброї та боєприпасів", — пояснив президент США.

Джо Байден пояснив, що підписана сьогодні угода між США та Україною передбачає низку зобов'язань перед Сполученими Штатами. Зокрема: розширення обміну розвідданих; продовженням підготовки українських військових на військових базах Європи та США; посилення взаємодії між збройними силами відповідно до стандартів НАТО; інвестиції у військово-промислову базу; розвиток співробітництва з партнерами України; підтримка економічного та енергетичного оновлення після масштабних ударів Росії по енергетичній мережі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент України Володимир Зеленський та президент США Джо Байден на саміті G7 підписали двосторонню угоду про безпеку, спрямовану на посилення оборонних можливостей України. Угода підписана на 10 років.

Як повідомляє видання Reuters, угода про безпеку є ще одним кроком на шляху до членства України в НАТО та підтверджує підтримку США суверенітету та територіальної цілісності України.

"Для забезпечення безпеки України обидві сторони визнають, що Україна потребує значної військової сили, потужного потенціалу та постійних інвестицій у свою оборонно-промислову базу, які б відповідали стандартам НАТО", — йдеться в угоді.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини