США хочуть запобігти новому витоку ескалації на Близькому Сході: що вирішив зробити Байден

Джо Байден зустрінеться з командою національної безпеки через можливу атаку Ірану

У понеділок, 5 серпня, президент США Джо Байден має намір зустрітися зі своєю командою національної безпеки, щоб обговорити "розвиток подій на Близькому Сході". Як передає портал "Коментарі", про це повідомило видання The Guardian із посиланням на заяву заступника радника президента з національної безпеки Джонатана Файнера.

Файнер зазначив, що окрім зустрічі з командою, Байден також проведе розмову з королем Йорданії Абдаллою II, оскільки США розпочинають новий раунд дипломатії, спрямований на зниження напруженості.

"Спільна мета — знизити температуру в регіоні, стримувати й захищатися від цих атак і уникати регіонального конфлікту", – додав він.

Також Файнер пояснив, навіщо США готуються відправити додаткову бойову авіацію на Близький Схід у відповідь на погрози Ірану атакувати Ізраїль. За його словами, це відбувається до того, щоб деескалювати напруженість у регіоні.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Іран та "Хезболла" можуть розпочати свою атаку вже сьогодні, 5 серпня. Як передає портал "Коментарі", таку заяву зробив держсекретар США Ентоні Блінкен.

Держсекретар США скликав конференц-зв'язок для координації дій із близькими союзниками Штатів із числа країн "Групи семи" (G7). Американці хочуть спробувати хоча б в останній момент організувати дипломатичний тиск на Іран та "Хезболлу" для мінімізації їхньої помсти.

За словами Блінкена, обмеження впливу ударів ісламістів є найкращим шансом запобігти повномасштабній війні. Хоча у Вашингтоні впевнені, що Іран та "Хезболла" атакують Ізраїль, Держсек не уточнював, якою саме буде ця помста, порівняно з атакою 13 квітня. Тоді ісламісти запустили майже 35 дронів та ракет, які Тель-Авів та його союзники разом перехопили.