США оголосили останній у 2023 році пакет допомоги: що передадуть Україні

Вашингтон оголосив про виділення останнього пакету допомоги Україні у 2023 році

США виділили Україні останній у 2023 році пакет військової допомоги. Як повідомив очільник Державного департаменту США Ентоні Блінкен, Україні нададуть озброєння на $250 мільйонів. Про це йдеться у повідомленні Пентагону, передає портал "Коментарі".

Як стало відомо, до нового пакету військової допомоги Україні увійшли боєприпаси для засобів ППО, РСЗВ HIMARS та артилерії.

Зокрема, як повідомив Пентагон, Сили оборони України отримають: додаткові боєприпаси для ЗРК NASAMS; зенітні ракети Stinger; компоненти системи ППО; додаткові боєприпаси для HIMARS; артилерійські снаряди калібру 155 мм і 105 мм; ракети TOW; протитанкові системи Javelin і AT-4; понад 15 мільйонів патронів до стрілецької зброї; вибухові боєприпаси для ліквідації перешкод; запчастини; медичне обладнання; технічне обслуговування; інше допоміжне обладнання.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що заступник командира 3-ї Окремої штурмової бригади, майор ЗСУ Максим Жорін розкритикував чоловіків, які ухиляються від служби в армії. Офіцер запропонував небажаючим вступати до лав ЗСУ подивитися на фотографії вщент зруйнованого міста Мар'їнка Донецької області та задуматися над тим, що російські окупанти можуть те ж саме зробити з їхнім рідним населеним пунктом. Максим Жорін зазначив, що населені пункти, за які точилися бої, вже не відбудувати і не відновити. Як міста, додав майор ЗСУ, "вони тепер живуть лише в Google".

"Коментарі" також писали, що Росія та Індія досягли суттєвого прогресу в переговорах щодо спільного виробництва військової техніки.