США оголосять про рекордний пакет військової допомоги для України: подробиці

США на День незалежності України оголосять про виділення рекордного пакета допомоги

Америка на День незалежності України оголосить про виділення рекордного пакета військової допомоги для України. Його вартість становитиме 3 млрд доларів. Про це пише AP.

ЗМІ, посилаючись на свої джерела, що вирішили не розкривати своєї особистості, пише, що США незабаром оголосять про новий рекордний пакет військової допомоги. За їх інформацією, це станеться 24 серпня 2022 року. Гроші підуть на фіксування для постачання дронів, озброєння та іншого обладнання. Але не виключено, що це озброєння ще не з'явиться на полі бою протягом року.

Відомо, що гроші також підуть на навчання та краще оснащення ЗСУ на майбутнє.

У статті відзначають, що нове фінансування відрізняється від попередніх тим, що воно спрямоване на те, аби допомогти зміцнити оборонну позицію у довгостроковій та середньостроковій перспективі. Відтак попередні поставки були спрямовані на зброю та боєприпаси, тобто нагальні потреби.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що США готує новий пакет допомоги. Америка готує для України ще один пакет допомоги на загальну суму близько 775 млн доларів. Туди увійдуть безпілотники, ракетні системи та боєприпаси для HIMARS. Посадовець з Пентагону анонімно повідомив, що Америка підготувала ще один великий пакет допомоги для України. Зокрема сюди увійдуть: 2000 протиброньових снарядів, ракетні системи TOW, боєприпаси для HIMARS, швидкісні протирадіаційні ракети, 1000 додаткових протиброньових систем Javelin, 15 дронів Scan Eagle, 16 105-мм гаубиць і 36 тисяч артилерійських снарядів до них, 40 MRAP (броньованих машини із захистом від мін і засідок).