США попередили союзників про ядерну зброю РФ в космосі. Коли її можуть випробувати

Білий дім начебто попередив союзників, що РФ може випробувати ядерну зброю у космосі уже цього року, повідомляє Bloomberg. Видання відзначає, що Росія наразі на контакт із цього приводу не виходить

За інформацією видання Адміністрація президента Джо Байдена знала про те, що Росія розробляє ядерну зброю, яка може вражати супутники у космосі, і вела спостереження за розробками. Проте начебто там не оприлюднювали інформацією із цього приводу, оскільки побоювалися, що вона роздратує російського диктатора Володимира Путіна.

Як повідомляє видання Адміністрація Байдена також намагалася розпочати перемовини з Росією, щоби відмовити її від спроб запустити космічну зброю з ядерним потенціалом. Наразі невідомо, чи РФ мала із США контакти із цього приводу. Проте, як відзначають джерела видання, після того як інформація про ядерну зброю Росії у космосі стала відома широкому загалу, Кремль не ініціював перемовин із цього приводу.

"Розвіддані вказували, що Росія, планує почати випробування пристрою-протисупутникової зброї космічного базування з ядерним потенціалом. Розкриття інформації - це спростування від адміністрації Байдена, що вона занадто зволікала з поширенням інформації про зусилля Росії",
- вказано у матеріалі.

Західні журналісти підкреслюють, що в Сполучених Штатах все більше бояться того, що РФ продовжить випробовувати протисупутникову ядерну зброю космічного базування.

"Якби Росії вдалося здійснити запуск, це продемонструвало б, що вона здатна підірвати ядерну зброю в космосі і пошкодити супутники, на які покладаються США та інші країни для зв'язку, інтернету і військових операцій"
, - підкреслює видання.

Після того як ризики того, що Росія запустить ядерну зброю в космосі почали рости, США вирішили поділитися своєю інформацією із своїми законодавцями.

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв, що 14 лютого голова комітету з розвідки Палати представників Майк Тернер заявив про "серйозну загрозу національній безпеці США". Американські ЗМІ з’ясували, що попередження пов’язано зі спробами Росії розробити протисупутникову ядерну зброю для використання в космосі. Разом з тим в РФ спростували цю інформацію.