США стурбовані, що у світі може розпочатися ще одна повномасштабна війна

Бойовики угрупування "Хезболла" 13 червня випустили найбільшу кількість ракет по Ізраїлю за день з моменту початку конфлікту.

США висловлюють серйозну стурбованість, що збройні сутички на кордоні між Ізраїлем та Ліваном можуть перерости в масштабну війну.

Про це повідомляє Reuters.

"Протягом восьми місяців, з самого початку цієї кризи (мова про війну між Ізраїлем і ХАМАС - ред.), у нас були послідовні та термінові розмови з Ізраїлем та Ліваном, щоб не допустити повномасштабної війни, яка може мати наслідки для інших країн регіону", - наводить видання заяву неназваного високопосадовця США.

Він також підкреслив, що повернення до статусу-кво станом на 6 жовтня в Лівані є "нежиттєздатним варіантом".

7 жовтня 2023 року бойовики ХАМАС розпочали напад на Ізраїль, що спричинило війну між Армією оборони Ізраїлю та палестинськими терористами.

ХАМАС отримав відкриту підтримку від інших бойовиків на Близькому Сході, включаючи угруповання "Хезболла", що базується у Лівані. Це угруповання неодноразово завдавало ударів по Ізраїлю з жовтня минулого року, на що ізраїльські військові відповідали атаками.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Ізраїль відреагував на рішення Норвегії визнати Палестинську державу. Норвегія та Ірландія оголосили, що визнають Палестинську державу і незабаром офіційне рішення набере чинності. На ситуацію відреагували в Ізраїлі, де розкритикували позицію обох країн. Міністр закордонних справ Ізраїлю Ісраель Кац різко відреагував на рішення Норвегії та Ірландії визнати Палестину.

За словами Каца, "ірландсько-норвезька дурість" не зупинить Ізраїль від його цілей: ліквідувати ХАМАС і повернути заручників додому. Міністр закордонних справ Ізраїлю також прокоментував повідомлення, що крім Норвегії та Ірландії, Палестину збирається визнати Іспанія.