Головна Новини Світ Близький Схід "Будуть тяжкі наслідки": Ізраїль відреагував на рішення Норвегії визнати Палестинську державу
commentss НОВИНИ Всі новини

"Будуть тяжкі наслідки": Ізраїль відреагував на рішення Норвегії визнати Палестинську державу

З'явилась реакція Ізраїлю на рішення кількох країн, зокрема Норвегії та Ірландії визнати Палестину.

22 травня 2024, 10:35
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Норвегія та Ірландія оголосили, що визнають Палестинську державу і незабаром офіційне рішення набере чинності. На ситуацію відреагували в Ізраїлі, де розкритикували позицію обох країн. 

"Будуть тяжкі наслідки": Ізраїль відреагував на рішення Норвегії визнати Палестинську державу

Очільник МЗС Ізраїлю Ісраель Кац. Фото з відкритих джерел

Міністр закордонних справ Ізраїлю Ісраель Кац різко відреагував на рішення Норвегії та Ірландії визнати Палестину.

"Я доручив негайно відкликати послів Ізраїлю в Ірландії та Норвегії для консультацій у світлі рішень цих країн визнати Палестинську державу. Я надсилаю чітке та недвозначне повідомлення Ірландії та Норвегії: Ізраїль не буде мовчати перед обличчям тих, хто підриває його суверенітет і ставить під загрозу його безпеку", — пише Кац в соціальній мережі X.

За словами Каца, "ірландсько-норвезька дурість" не зупинить Ізраїль від його цілей: ліквідувати ХАМАС і повернути заручників додому.

Міністр закордонних справ Ізраїлю також прокоментував повідомлення, що крім Норвегії та Ірландії, Палестину збирається визнати Іспанія. 

"Ізраїль не буде мовчати – будуть подальші тяжкі наслідки. Якщо Іспанія виконає свій намір визнати палестинську державу, проти неї буде зроблено аналогічний крок", — додав Кац.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Ізраїль різко відреагував на рішення прокурора МКС подати запит на видачу ордера на арешт для лідерів ХАМАСу та ізраїльського керівництва.

Також "Коментарі" писали про те, що Норвегія стала однією з перших країн, які заявили, що виконають рішення МКС щодо арешту прем'єр-міністра Ізраїлю Беньяміна Нетаньягу та інших осіб на ім'я яких виданий ордер від Міжнародного кримінального суду.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини