США вводять нові правила в'їзду в країну

Влада США вводить обов'язкове тестування на коронавірус та ізоляцію для тих, хто в'їжджає в країну

Влада США вводить нові правила в'їзду в країну для іноземців у зв'язку з новим витком поширення коронавірусу. Про посилення карантину і пов'язані з ним обмеженнями повідомив Центр по контролю і профілактиці захворювань США (CDC).

Нові правила набудуть чинності з 26 січня 2021 року. Згідно з нововведеннями, всі мандрівники повинні будуть надати негативний тест на COVID-19, причому термін дії довідки становить не більше трьох днів до вильоту. Після прильоту в США тест доведеться повторити - на це дається 3-5 днів. Термін обов'язкової ізоляції для прибулих в країну складає один тиждень.

"Тестування до і після подорожі - критично важливий рівень для уповільнення впровадження і поширення COVID-19. Ця стратегія відповідає нинішній фазі пандемії й більш ефективно захищає здоров'я американців", - підкреслюють в CDC.

У разі, якщо пасажир не має довідки про відсутність коронавірусу або відмовляється проводити тест, авіакомпанії зобов'язали відмовляти таким пасажирам в посадці на борт.

У CDC наголошують, що тестування не виключає повністю всі ризики зараження, проте в комплексі заходів - ізоляція, носіння маски і дотримання дистанції веде до максимального зниження ймовірності захворювання.

Мутований вірус SARS-CoV-2 продовжують фіксувати в різних країнах і введення додаткових заходів безпеки повинно уповільнити поширення вірусу, вважають фахівці з США.

Як повідомляв портал "Коментарі", туристів, які мріють відпочити в Туреччині, зобов'яжуть мати при собі негативний ПЛР-тест для в'їзду в країну. Про відповідне вимозі, яке набуло чинності з 30 грудня, повідомляється на офіційних сторінках авіакомпанії Turkish Airlines.