США заявили, що напад на Україну буде мати жорсткі наслідки для РФ

Роберт Менендес очікує схвалення в середу законопроекту про збільшення військової допомоги Україні

Америка заявила про твердий намір рішуче підтримувати Україну в разі ескалації агресивних дій РФ.

Про це повідомив голова Комітету закордонних справ Сенату США Роберт Менендес в телефонній розмові з міністром закордонних справ Дмитром Кулебою.

"Роберт Менендес зауважив, що Сенаті США з великим занепокоєнням ставляться до нарощування військової присутності РФ на кордоні з Україною і загроз, які нинішні дії Москви представляють для нашої держави і Європи", - йдеться в повідомленні прес-служби МЗС України.

Також сенатор дав високу оцінку зваженій реакції України на спроби РФ провокувати загострення на Сході країни та запевнив у жорсткій відповіді США в разі нападу РФ.

Нагадаємо, на території Польщі з'явилися кілька десятків винищувачів. Рішення про їх переведення прийняло європейське командування армії США. Дану інформацію повідомив в Twitter глава Міноборони Польщі Маріуш Блащак. Так в країні вже з'явилися американські винищувачі четвертого покоління F-15 і F-16. Згідно з офіційним повідомленням, техніка прибула в країну у зв'язку з військовими навчаннями. Дану інформацію підтвердив і прессекретар Пентагону Джон Кірбі. "US EUCOM відпрацьовує швидке перекидання ВВС в Європі з використанням, зокрема, польських аеродромів. Тренуючись разом, ми зміцнюємо безпеку нашого регіону", - зазначив Маріуш Блащак.

Також в повідомленні зазначили, що дані навчання ніяк не пов'язані із загостренням відносин між Україною і Росією. Відзначається, що подібні практики проводяться регулярно. Дані навчання - це частина ротаційної присутності США в Європі.