Головна Новини Світ ЄС Пентагон перекинув винищувачі США в Польщу: в чому причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Пентагон перекинув винищувачі США в Польщу: в чому причина

На території Польщі з'явилася американська військова техніка

20 квітня 2021, 09:05
Поділіться публікацією:

На території Польщі з'явилися кілька десятків винищувачів. Рішення про їх переведення прийняло європейське командування армії США. Дану інформацію повідомив в Twitter глава Міноборони Польщі Маріуш Блащак.

Пентагон перекинув винищувачі США в Польщу: в чому причина

На території Польщі з'явилися американські винищувачі - в чому причина. Фото: iz.ru

Відтак в країні вже з'явилися американські винищувачі четвертого покоління F-15 і F-16.

Згідно з офіційним повідомленням, техніка прибула до країни в зв'язку з військовими навчаннями. Дану інформацію підтвердив і прессекретар Пентагону Джон Кірбі.

"US EUCOM відпрацьовує швидку перекидання ВВС в Європі з використанням, зокрема, польських аеродромів. Тренуючись разом, ми зміцнюємо безпеку нашого регіону", — зазначив Маріуш Блащак.

Також в повідомленні наголосили, що дані навчання ніяк не пов'язані з загостренням стосунків між Україною та Росією. Зазначається, що подібні практики проводяться регулярно. Подібні навчання — це частина ротаційної присутності США в Європі.

Нагадаємо, що сьогодні в Україну прибуде делегація "Люблінського трикутника" на чолі з віцемаршалом Сейму Польщі Малгожатою Госєвською. Основна ціль візиту — демонстрація солідарності країн "Люблінського трикутника" з Україною. Насамперед представники союзу планують відвідати східні частини України — Авдіївку, Слов’янськ та Маріуполь. Чим займається "Люблінський трикутник" та чим він може допомогти Україні, читайте в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" раніше повідомляв, які є подальші варіанти розвитку стосунків між РФ і США? На що це схоже і чим може закінчитися? За яких умов посилити санкції проти РФ може ЄС? Про це читайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини