Головна Новини Світ США США змінює підхід до навчання українських пілотів F-16: у чому виникли проблеми
commentss НОВИНИ Всі новини

США змінює підхід до навчання українських пілотів F-16: у чому виникли проблеми

У США хочуть зробити процес навчання пілотів тривалішим і без досвідчених українських льотчиків.

сьогодні, 14:47
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

США переорієнтовують підготовку українських пілотів винищувачів F-16, надаючи перевагу молодшим курсантам замість досвідчених військових. Це рішення може вплинути на терміни формування повної ескадрильї F-16 для України, яка до літа 2025 року мала б складатись з 20 літаків і 40 підготовлених пілотів.

США змінює підхід до навчання українських пілотів F-16: у чому виникли проблеми

Пілот винищувача F-16. Фото з відкритих джерел

Як повідомляє The Wall Street Journal, головною причиною вибору молодих курсантів є обмежена кількість досвідчених українських пілотів зі знанням англійської мови. Крім того, американські військові експерти вважають, що молоді курсанти краще сприйматимуть західний стиль підготовки, що включає специфічні методи та тактики бойових дій.

Зараз вісім досвідчених українських пілотів завершує навчання в Аризоні, і вони мають прибути в Україну на початку 2025 року. Однак, на відміну від досвідчених пілотів, які пройшли прискорену підготовку, молоді курсанти матимуть триваліший навчальний процес: близько року вони проводитимуть базову льотну підготовку на авіабазах Великої Британії та Франції, після чого пройдуть курс F-16 в США та Румунії.

Для пілотів ВПС США стандартний курс навчання триває близько двох років, тоді як українські пілоти змушені засвоювати програму значно швидше через необхідність оперативного виконання бойових завдань.

Однією з головних складностей для українських льотчиків є англомовна програма навчання, з якою вони стикаються під час тренувань. Додатково, деякі досвідчені українські пілоти мають більше бойового досвіду, ніж їхні західні інструктори, що створює певні труднощі в процесі навчання. Тоді як молодші пілоти, які вже мають досвід польотів на радянських винищувачах і перебували в зоні бойових дій, краще адаптуються до американських методів підготовки та нових літаків.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в українських пілотів могли виникнути проблеми з винищувачами F-16.

Також "Коментарі" писали про експерта, який порівняв французькі Mirage 2000 та американські винищувачі F-16.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини