США зупиняють поставки деталей для турецьких безпілотників, які обстріляли цивільних

За даними компанії, їх чіпи використовувалися в безпілотниках проти цивільного населення Вірменії

Американська компанія Xilinx перестає постачати деталі турецьким ракетам Roketsan. Про це повідомив представник компанії Тари Сімс у відповіді на запит Вірменського національного комітету Америки.

Як зазначено в заяві, за даними компанії, їх чіпи використовувалися в безпілотниках проти цивільного населення Вірменії. Xilinx проводять попередній аудит продукції та поставок. Керівництво компанії вже дало інструкції дистриб'юторам призупинити поставки запчастин. Roketsan - це найбільший виробник зброї в Туреччині.

Нагадаємо, нещодавно турецьке підприємство Bayraktar повідомило про намір виробляти безпілотники в Україні у співпраці з "Укроборонпромом". Відзначено, що на підприємствах працюватимуть українські фахівці. Розглядається можливість спільного виробництва протитанкових комплексів. Турецький безпілотник Bayraktar AKINCI TİHA з українськими двигунами вперше виконав посадку і зліт з віддаленого аеродрому, не використовуючи наземну станцію для управління.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що Туреччина встала на сторону Азербайджану щодо військового конфлікту з Вірменією в зоні Нагірного Карабаху. На тлі цієї ситуації турецька ліра обвалилася до історичного мінімуму - на рівні 7,79 ліри до долара.