Стали відомі нові терміни, коли Конгрес може схвалити допомогу Україні

За інформацією NBC, Конгресі США хочуть схвалити додаткову допомогу Україні до Різдва

У Конгресі США триває активне обговорення розміру допомоги Україні та Ізраїлю. При цьому багато конгресменів висловлюють оптимізм, що питання допомоги Україні буде остаточно вирішене до Різдва. Прихильники якнайшвидшого ухвалення нового пакету допомоги Україні сподіваються до цього часу мобілізувати голоси, які необхідні для ухвалення законопроекту. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "NBC News.

Зокрема, лідер демократичної більшості в Сенаті Чак Шумер чітко дав зрозуміти, що прийняття додаткової допомоги буде для нього питанням №1 у період між Днем подяки та Різдвом.

Голова Комітету із закордонних справ Палати представників Майкл Маккол, який є затятим прихильником продовження підтримки України, практично щодня проводить консультації зі спікером Палати Майклом Джонсоном, переконуючи того припинити блокувати питання.

Читайте також на порталі "Коментарі" - глава Білого дому Джо Байден знову фактично зрівняв терористів із ХАМАС та російський режим у статті "Washington Post" під назвою "США не відступлять перед викликом Путіна та ХАМАС". Тим часом підтримка України у протидії російській агресії залишається серед американців на рівні 40%, а кількість тих, хто виступає за збільшення допомоги Україні на 8% менша за тих, хто вважає, що її потрібно скоротити (23% проти 31%). В американському парламенті вже "збоять" законопроекти щодо цієї самої підтримки. Про що говорять заяви та дії американських політиків останнім часом? У сторону збільшення чи зменшення хитнеться підтримка України з боку США? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло - Володимир Зеленський просить партнерів дати Росії сигнал.