Головна Новини Світ США Стало відомо, чому розподіл допомоги США на чотири законопроекти є гарною ідеєю
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, чому розподіл допомоги США на чотири законопроекти є гарною ідеєю

Ідея спікера Майка Джонсона щодо розділення питання допомоги Україні, Ізраїлю, Тайваню на різні законопроекти є хорошою, вважає політолог Віктор Таран. За його словами, вона збільшує надію на те, що Києву таки виділять допомогу

18 квітня 2024, 12:00
Поділіться публікацією:

Спікер Палати представників Майк Джонсон заявив, що голосування щодо пакету допомоги Україні та Ізраїлю відбудеться цієї суботи 20 квітня.

Стало відомо, чому розподіл допомоги США на чотири законопроекти є гарною ідеєю

Україна і США

З його повідомлення також випливає, що голосуватимуться нові законопроекти, а не вже проголосований Сенатом документ.

Як відзначив політолог Віктор Таран, це гарний варіант, оскільки дає можливість багатьом конгресменам голосувати відповідно до своїх попередніх публічних заяв.

"Так трампісти зможуть не голосувати за допомогу Україні. А крайні ліві на чолі з Камілою Харіс проголосують проти допомоги Ізраїлю. Але цих голосів і не треба. В обох партіях достатньо поміркованих політиків, які підтримують всі чотири законопроекти",
— відзначив експерт.

Саме тому, додає він, розподіл законопроекту на чотири законопроекти — це гарні новини, які допоможуть отримати таку очікувану допомогу.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у Сполучених Штатах опублікували законопроекти щодо допомоги Україні ті іншим країнам. Зокрема, Києву пропонують надати 61 мдрд доларів, але у вигляді кредитів.  Окрім того, передбачається конфіскація активів РФ для покриття цих витрат. Законопроект також вимагає від Держдепу та Пентагону подати стратегію США щодо підтримки України протягом 45 днів. І ще президент США повинен домовитися з Україною про повернення наданої фінансової допомоги. При цьому відомо, що кредити стосуються лише фінансів на економічний розвиток (7.85 млрд), половину боргу можна буде списати, але не раніше листопада 2024 року. Також в законопроекті підкреслюється, що президент США повинен передати Україні далекобійні ракети ATACMS.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини