Стало відомо, на що США могли обміняти Україну та які домовленості є з Путіним

Відмова запрошувати Україну до НАТО може свідчити про те, що між Вашингтоном та Путіним існують таємні домовленості

Є країни, які виступають категорично проти запрошення України до НАТО. Але, як каже політолог, військовий Дмитро Воронков, якщо з Угорщиною та Німеччиною все зрозуміло, то позиція Сполучених Штатів, їхня нерішучість, вражає.

За словами експерта, у зв'язку з цим все більше здається, що між Вашингтоном і кремлівським диктатором Володимиром Путіним існує якась неформальна домовленість щодо цього.

"Що кремлівський карлик може запропонувати натомість? Чи не використовувати ядерну зброю? Можливо. Однак я більше схиляюся до того, що Штати не так хвилюються про ескалацію з рашкою, скільки переживають за можливу позицію Китаю та його апетити щодо Тайваню", - зазначає Воронков.

Тому, на його думку, можливо, домовленості мають інший характер.

"Недопуск України до НАТО в обмін на зниження ризиків війни з Китаєм за Тайвань як варіант. Як ніяк члени "осі зла" мають між собою тіснішу комунікацію, ніж із Заходом", - зазначив експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав , що Politico з посиланням на офіційних дипломатів США та НАТО повідомило, що ключові партнери України не поспішають реагувати на заклик Зеленського про запрошення України до Альянсу. Зокрема, США та інші країни НАТО стурбовані тим, що такий крок може призвести до прямої війни з РФ. Крім США та Німеччини проти членства України в НАТО, також Угорщина та Словаччина. Однак ці дві країни опираються через своїх популістських лідерів Віктора Орбана та Роберта Фіцо, які загалом дотримуються прокремлівської позиції – блокують допомогу Україні та проти відправлення летальної зброї. Таким чином, сім країн із 32 членів Альянсу проти членства України в НАТО: США, Німеччина, Угорщина, Словаччина, Словенія, Іспанія та Бельгія.