Стало відомо, навіщо США забрали з в’язниці російських політиків: що хоче повторити Вашингтон

США, забираючи з в’язниці, «хороших руських», сподіваються, що їм вдасться повторити 1991 рік

Як відзначає колишній генпрокурор Юрій Луценко, сам факт того, що американці провели з Кремлем обмін не тільки своїх громадян, а й російських політиків означає, що в США продовжують мріяти про повторення 1991 року, коли на кістках СРСР в нову російську владу було делеговано купу прозахідних лібералів типу Гайдара та Немцова.

"На жаль, історія нічому не вчить. Ніякий еволюційний ліберально-демократичний транзит в Росії не можливий. Зараз навіть більш, ніж в 1991 році", - вважає Луценко.

За його словами, звільнені політики щиро вірять в своє повернення в "прекрасну Росію майбутнього", де їх тріумфально зустріне народ, який раптово прозріє і захоче демократії.

"Тому вони і говорять на прес-конференції не нам, українцям, а своєму електорату. Давайте не карати, кажуть, народ-богоносець, Рафік не віноват. Марно, звичайно. І огидно", - говорить політик.

При цьому він говорить, що добре було б привезти цих "хороших руських" в Україну.

"Тицьнув би їх писком в наші рани. Провів би їм зустрічі із батьками зґвалтованих і вбитих дітей, показав би людей-скелетів, яких нам повертають з російського полону. Відправив би трійцю на агітацію до полонених росіян. Може щось це їх навчить", - додав Луценко.

За його словами, в цій ситуації, коли Заходу знову навіюють міф про можливу демократичну Росію, Україні головне не мовчати.

"На жаль, поки що наша влада з тріском програє підтримку у західних політичних еліт і західної суспільної думки. Докотилися до того, що єдиним українським меседжем останнього місяця стала готовність до переговорів з РФ. Бо так, мовляв, хоче світ", - підкреслив Луценко.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що є думка про те, що обмін ув’язненими може свідчити про те, що Захід хоче домовлятися з диктатором Путіним.