Головна Новини Світ Росія Захід обирає примирення і готовий домовлятися з Путіним: у ВР насторожили заявою
commentss НОВИНИ Всі новини

Захід обирає примирення і готовий домовлятися з Путіним: у ВР насторожили заявою

Великий обмін між Заходом і РФ чітко продемонстрував, що потепління можливе і з Путіним готові домовлятися

5 серпня 2024, 12:01 comments5684
Поділіться публікацією:

Є кілька тривожних речей, які випливають із великого обміну в’язнями, який відбувся між Заходом та Росією, заявила нардеп Вікторія Сюмар.

Захід обирає примирення і готовий домовлятися з Путіним: у ВР насторожили заявою

Красіков і Путін

По-перше, каже політик, відбулася легалізація права на насилля.

"Якщо Путіну так легко забрати своїх шпигунів та вбивць, то це означає, що він і далі відправлятиме у західні столиці своїх шпигунів і вбивць. Для ліквідації неугодних. І це відкриває скриньку Пандори… Ну і звісно це сигнал власним шпигунам і вбивцям: вас не кидаємо, якщо ви виконуєте накази і залишаєтеся вірними режиму", — відзначила Сюмар.

За її словами є показовим той факт, як російські пропагандистські ЗМІ називають вбивцю Красікова "ліквідатором терориста", героїзуючи його образ, і як не соромляться розповідати, що Красіков — фсбшний "подєльнік Путіна", який виконував його найкривавіші накази. Фактично, це зізнання в терористичній сутності російської влади вже навіть без прикрас, підкреслила політик.

По-друге, каже Сюмар, обмін вказав на те, що електоральна логіка все ж превалює над держаними інтересами та міжнародною безпекою.

Очевидно, каже політик, що цей обмін був потрібен Джо Байдену для виборчої кампанії. На її думку, зустріч і обійми американського журналіста Евана Гершковича, звільненого з російського полону, мала стати красивим і людяним елементом виборчої кампанії. І таки став ним, хоча вже в скарбничці Камали Гарріс, яка разом з Байденом перша обіймала Гершковича.

"І те, що ціною цього був міжнародний злочинець Красіков, а також певний шок у столиці Німеччини, з якою Вашингтон домовився про звільнення Красікова, виявилося вже другорядним фактором. Бо картинка переважає сутність, І їй, виборчій картинці, програли інтереси міжнародної безпеки", — підкреслила Сюмар.

По-третє, підкреслює політик, Захід починає вибудовувати стосунки з Росією поза українським контекстом.

"Цим обміном Захід продемонстрував, що має власні інтереси і переговорні позиції з Росією. І що війна в Україні, найбільша війна після другої світової війни, розвʼязана Росією, може в цих стосунках не враховуватися. Росія тримає в заручниках тисячі українських полонених, жоден з них не став предметом цих переговорів", — заявила нардеп.

Більше того, за її словами, Захід визволив з полону російського режиму політвʼязнів, які вже з перших своїх публічних заяв починають керуватися знову таки не правовою, а саме електоральною логікою, заявляючи про те, що з простих росіян треба знімати санкції.

"Цей обмін про те, що потепління можливе, що з Путіним готові домовлятися, а не карати, і що Захід обирає примирення, а не покарання. І це позиція слабкого, бо не покаране зло завжди повертається. Ставки в цій грі — можлива третя світова війна", — підсумувала нардеп.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що засуджений путінським режимом та звільнений завдяки Заходу російський опозиціонер Андрій Пивоваров заявив, що "неприпустимо" підтримувати військові сили України, а також росіян які воюють в ЗСУ. 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини