Стало відомо, що може змусити Захід більш активного допомагати Україні

Тільки страх змусить лідерів західних держав більш активно допомагати Україні

Єдине, що бодай теоретично може змусити Захід активніше допомагати Україні - це страх, що в іншому разі буде ще гірше, так на інформацію про те, що нібито Україна може відновити ядерний потенціал відреагував член Українського центру Міжнародного ПЕН-клубу Олексій Панич.

"Тому Захід потрібно лякати. Не вигадками, а реальними сценаріями "що буде, якщо". Наприклад, щодо угоди "НАТО в обмін на території": чи захоче Захід мати справу з сотнями тисяч українців, які мають бойовий досвід, вже не ведуть активних бойових дій проти Росії, і при цьому переконані, що Захід черговий раз зрадив Україну? Ну от і натяки на українську A-bomb вкладаються в ту саму логіку", - відзначив Панич.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав , що президент України Володимир Зеленський повідомив про деталі розмови з кандидатом у президенти США Дональдом Трампом. За його словами, Україна обирає НАТО, проте у разі блокування руху до Альянсу українським захистом стане власна ядерна зброя. У цьому контексті Зеленський згадав також "Будапештський меморандум", згідно з яким Україна віддала свою ядерну зброю в обмін на гарантії безпеки.

Також "Коментарі" розповідали , що видання Bild повідомило про те, що Україна нібито може протягом кількох тижнів виготовити ядерну бомбу, оскільки має для цього необхідні знання та технології. Однак, президент Володимир Зеленський спростував інформацію про те, що Україна готується відновити ядерний потенціал.

При цьому заступник голови російського Радбезу Дмитро Медведєв заявив, що Україна, буцімто, може створити "брудну бомбу".