Стало відомо, скільки у Пентагону техніки на складах і що з цього отримала Україна

США багато військової техніки на складах, але Пентагон чомусь говорить про те, що її запаси вичерпуються

У Пентагоні заявили, що не можуть надавати Україні обіцяну допомогу, оскільки США закінчують запаси зброї для України. На думку військового оглядача групи "Інформаційний опір" Олександра Коваленка, ця інформація не відповідає дійсності.

Коваленко підкреслив, що згідно з відкритими джерелами на балансі в армії США стоїть понад 8 100 танків M1A1 Abrams різних модифікацій. З них більше 2650 в експлуатації, решта на зберіганні. При цьому, каже Коваленко, Україні передали лише 31 танк.

M2A2 Bradley - на балансі армії США понад 6200 цих ББМ. З них близько 1500 у строю, решта на зберіганні. Україні було передано близько 300 одиниць.

Stryker - на балансі армії США більше 4400 цих БТР, з яких 1800 у користуванні, решта на зберіганні. Україні було передано 189.

М113 - на балансі армії США близько 5000 цих БМП. Україні було передано 200 од.

М1117 - на балансі армії США 2900 цих БТР, з яких 1800 у користуванні, інші на зберіганні. Україні було передано 250 од.

International MaxxPro – на балансі армії США понад 3 000 цих бронеавтомобілів, з яких Україні було передано 440 од.

Oshkosh L-ATV – на балансі армії США понад 7 500 цих бронеавтомобілів, з яких Україні було передано 0 од.

"Можу ще довго продовжувати за номенклатурою техніки, що використовується армією США. Власне, коли я бачу заголовок про те, що США не передають будь-що Україні, тому що в них це закінчується, у мене виникає легкий дисонанс, між фантазіями у викладеному західними ЗМІ тексті та об'єктивною реальністю", - заявив Коваленко.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав , що у Пентагоні заявили, що через війну в Україні у них закінчуються запаси зброї та військової техніки.