Головна Новини Світ США Яку гру ведуть США: ЗМІ дізналися, чому пакети допомоги для ЗСУ скорочуються
commentss НОВИНИ Всі новини

Яку гру ведуть США: ЗМІ дізналися, чому пакети допомоги для ЗСУ скорочуються

В Пентагоні бідкаються, що війна РФ проти України призвела до "‎спустошення"‎ запасів оборонного відомства США

17 вересня 2024, 15:40
Поділіться публікацією:

Пакети військової допомоги від США для ЗСУ в останні місяці були меншими, ніж раніше. Причина в тому, що запаси зброї та обладнання Пентагону скоротилися. Як інформує портал "Коментарі", про це повідомляє телеканал "CNN". 

Яку гру ведуть США: ЗМІ дізналися, чому пакети допомоги для ЗСУ скорочуються

США та Китай. Фото: із відкритих джерел

"Йдеться про запаси, які ми маємо, про що (українці – ред.) просять і про те, чи можемо ми задовольнити ці запити тим, що маємо зараз", – приводить ЗМІ слова одного з чиновників. 

Як повідомляє CNN, поповнення запасів також є проблемним питанням. Раніше зазначалось, що у США нарощується виробництво зброї, зокрема, 155-мм боєприпасів та зенітних ракетних комплексів Patriot.

Зазначається, що ця зброя призначена як для постачання Києву, так і для поповнення американських запасів. 

"Але це багаторічний процес, який не зможе швидко задовольнити зростаючий попит", – йдеться у матеріалі. 

До початку війни в Україні США кожен місяць виробляли приблизно 15 тис. 155-мм артилерійських снарядів. Після відкриття нових заводів і виробничих ліній ці показники збільшились до 40 тис. снарядів, але Пентагону все одно знадобиться більше року, щоб досягти своєї мети – виробляти 100 тис. снарядів щомісяця.

Автори матеріалу нагадують, що у квітні Пентагон озвучив інформацію про відправку зброї та обладнання на суму до 1 млрд доларів безпосередньо зі складів США до України. Це відбулося після того, як Конгресі дав "зелене світло" щодо додаткового пакету фінансування.

Однак з тих пір вартість жодного нового пакету військової допомоги не перевищувала 400 млн доларів, а більша частина взагалі коштувала від 125 до 250 млн доларів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — ЄС вирішив не дивитись на те, що вирішать США: яку допомогу отримає Україна.

Також видання "Коментарі" повідомляло — Байден звернувся до Конгресу із терміновим проханням щодо допомоги Україні: що відбувається.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини