Суд США засудив мігранта за вбивство студентки до довічного ув'язнення: що відомо про обставини справи

Розтин показав, що дівчина померла від множинних травм різного характеру

Жителька Брукліну, що знаходиться в штаті Айова, Моллі Тіббеттс загадково зникла увечері 18 липня 2018 року, коли пішла на пробіжку. Обвинувальний вирок її вбивці винесли в серпні 2021 року. Про це повідомляє ВВС.

До довічного ув'язнення засудили мігранта з Мексики, 27-річного Крістіана Бахена Рівера, якого суд із 12 присяжних визнав винним у вбивстві 20-річної студентки Моллі.

Відомо, що Крістіан мігрував до США нелегально й працював на фермі. Того вечора з відео камер спостереження видно як він їхав повз дівчину на авто. Побачивши Моллі, що бігла вздовж грунтової дороги, він під'їхав ближче й заговорив до неї. За його словами, дівчина здавалася йому привабливою. Однак, коли вона пригрозила, що подзвонить на лінію порятунку, мексиканець розлютився. Далі хлопець нічого не пам'ятає, а коли прийшов до тями, то виявив дівчину із ранами на тілі без свідомості в багажнику свого автомобіля. Тоді він вирішив поховати її на кукурудзяному полі.

Майже через місяць після зникнення дівчини засуджений привів на місце поліціянтів й там дійсно виявили тіло, яке було ідентифіковано як зниклу.

За даними державного медичного бюро експертиз штату Айова, розтин показав, що дівчина померла від множинних травм різного характеру.

Експерти знайшли залишки ДНК зниклої в автомобілі мексиканця. Під час судового розгляду Рівера почав розповідати, що його нібито викрали двоє людей в масках й змусили вбити студентку. Прокурори відкинули цю версію, тому що вона не узгоджується з доказами. За сукупністю доказів чоловіка було визнано винним у вбивстві студентки.

Засуджений не матиме можливості умовно-дострокового звільнення. Адвокати кажуть, що планують подати апеляцію. В свою чергу сім'я загиблої задоволена таким вироком.

Як повідомляв портал "Коментарі", у Росії загинула дитина, яку затисло дверцятами автобусу.