Суд у США обрав запобіжний захід Трампу: подробиці

Запобіжний захід забороняє Трампу розголошувати факти у справі

Колишній президент США Дональд Трамп не визнав себе винним у звинуваченнях щодо його спроби скасувати результати президентських виборів 2020 року, суд вирішив не брати його під варту. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "CNN".

Зазначається, що за рішенням суду екс-президента відпустили, оскільки прокурори не вимагають взяття Трампа під варту до початку судового процесу.

Запобіжний захід забороняє колишньому голові Білого дому розголошувати факти у справі. Також екс-президент США має з'являтися в суді для надання свідчень після виклику.

Наступне слухання у справі призначено на 28 серпня, лише через 5 днів після перших республіканських президентських праймеріз.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Дональду Трампу втретє за чотири місяці висунули кримінальні звинувачення: подробиці.

Також видання "Коментарі" повідомляло - цього тижня Україна розпочала переговори зі США щодо двосторонньої угоди про надання гарантій безпеки (діятимуть до вступу нашої країни до НАТО), повідомив голова Офісу президента Андрій Єрмак. Тим часом екс-президент, ймовірний кандидат від Республіканської партії на виборах 2024 року Дональд Трамп вимагає від Конгресу США припинити військову допомогу Україні, аргументуючи це необхідністю співпраці Адміністрації чинного президента – демократа Джо Байдена – у розслідуванні можливих корупційних справ "клана Байден". Якими є перспективи отримання Україною реальних гарантій безпеки? Як кейс російсько-української війни розігруватиметься у президентських перегонах? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.