Головна Новини Світ США Технологічні гіганти виступили проти расизму в США і засудили смерть Джорджа Флойда
commentss НОВИНИ Всі новини

Технологічні гіганти виступили проти расизму в США і засудили смерть Джорджа Флойда

Великі американські компанії заявили, що засуджують расову нерівність і стали на бік протестувальників через смерть афроамериканця Джорджа Флойда

1 червня 2020, 21:48 comments1944
Поділіться публікацією:

Facebook Inc. і Snapchat developer Snap Inc. приєдналися до списку компаній, які засуджують расову нерівність у США. Це відбулося на тлі масових заворушень у Сполучених Штатах через афроамериканця Джорджа Флойда, який помер під час затримання поліцією Міннесоти (штат Міннеаполіс) минулого тижня. Дві технологічні компанії послідували прикладу Intel Corp., Netflix Inc., Alphabet's Google, International Business Machines Corp. і Nike Inc., зайнявши публічну позицію проти смерті Флойда. Про це пише Reuters.

Технологічні гіганти виступили проти расизму в США і засудили смерть Джорджа Флойда

Технологічні компанії, такі як Facebook і Google, протягом багатьох років намагалися робити кроки проти дискримінації афроамериканців на своїх робочих місцях. Правда, очікується, що проблеми з наймом працівників, зокрема темношкірих, найближчим часом не ослабнуть. Причиною є пандемія коронавірусу, через яку багато підприємств по всьому світу змушені перейти на віддалену роботу і не беруть нових співробітників на роботу.

Марк Цукерберг повідомив, що Facebook виділить 10 мільйонів доларів організаціям, що працюють над расовою справедливістю.

Twitter додав хештег #BlackLivesMatter у свій обліковий запис на сайті. На американських домашніх сторінках Google і YouTube було написано, що вони виступають на підтримку расової рівності.

У п'ятницю Nike перевернула своє культове гасло, щоб підвищити обізнаність про расизм.

"Хоч раз в житті не роби цього. Не прикидайся, що в Америці немає ніяких проблем. Не повертайтеся спиною до расизму", – йдеться у відеоролику компанії, який має понад шість мільйонів переглядів у Twitter і був розділений знаменитостями і конкурентом Adidas AG.

Раніше "Коментарі" писали, що в місті Міннеаполіс відбуваються підпали, грабежі і акти вандалізму. На тлі цих подій у місті Міннеаполіс кілька підрозділів військової поліції приведені в стан підвищеної готовності.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини